Kontakt

izobrazevanje.odraslih@gfml.si
02 58 58 710

Sledite nam

Info

Za vse dodatne informacije nas prosim kontaktirajte. Z veseljem vam bomo odgovorili.

tvu2022

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji in festivalsko zasnovan projekt, ki ga vodi in usklajuje Andragoški center Slovenije (nacionalni koordinator). V njem lahko sodelujejo ustanove, interesne skupine, posamezniki in s tem  prispevajo k udejanjanju slogana 'Slovenija, učeča se dežela'. Letošnji TVU je že 27. Vsako leto v njem sodeluje stotine ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi, pa tudi onkraj naših meja.

Cilja projekta sta:

- promovirati in udejanjati Strategijo vseživljenjskosti učenja za vse,

- narediti vseživljenjsko učenje vidno in prepoznano kot dobro.

Ciljne skupine projekta: najširša javnost, predstavniki vseh generacij: udeleženci v učenju in izobraževanju, morebitni udeleženci ter neudeleženci; strokovnjaki; politiki; socialni partnerji.

Poslanstvo TVU je tako promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti.

Letošnji termin izvajanja TVU je od 9. maja do 12. junija 2022.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer kot območni koordinator za območje Prlekije in izvajalec TVU prireditev vsako leto prispeva k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’, ker prepoznavamo priložnosti, ki jih prinašata učenje in medgeneracijsko druženje v vseh oblikah. Trenutno z nami sodeluje 26 izvajalcev (občine, vrtci, osnovne šole, javni zavodi, podjetja, društva, posamezniki,…), ki s svojimi prireditvami promovirajo pomen vseživljenjskega učenja. Še vedno pa se nam lahko pridružijo vsi, ki bi s svojimi prireditvami oz. dejavnostmi želeli sodelovati pri ozaveščanju vseživljenjskega učenja.

Hkrati pa vabimo vse, da se nam pridružijo na teh prireditvah v mesecu maju in juniju ter izkusijo moč in radost učenja skozi raznolike prireditve v našem lokalnem okolju.

Koledar prireditev za območje Prlekije, kakor tudi za celotno Slovenijo najdete spletni strani ACS Slovenije (http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/)

logo

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer | +386 (0)2 58 58 700 | gfml@gfml.si