Kontakt

izobrazevanje.odraslih@gfml.si
02 58 58 710

Sledite nam

Info

Za vse dodatne informacije nas prosim kontaktirajte. Z veseljem vam bomo odgovorili.

RS  EU  Kompetence TPK 2018 2022 logotip mali   logoGFML mail

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer se zavedamo, da je vseživljenjsko učenje vse pomembnejše, saj posamezniku omogoča učinkovitost na delovnem mestu, doma ali drugje.

Prav zato smo se odločili za sodelovanje na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Javni razpis za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022), katerega namen je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. V okviru tega smo se združile institucije v Pomurju: Ljudska univerza Murska Sobota (vodja konzorcija), Ljudska univerza Lendava, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona, Lokalna razvojna fundacija za Pomurje ter naša šola.

Do oktobra 2022 bomo tako s partnerji izvajali izobraževalne programe za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki bodo namenjeni tako zaposlenim kot nezaposlenim, prednostno starejšim od 45 let, s končano manj kot 4 letno srednjo šolo.

Projekt je tako priložnost, da si udeleženci brezplačno pridobijo ustrezne temeljne in poklicne kompetence. Da je izobraževanje pomembno za uspešno delovanje v dobi hitrih sprememb, razvijajoče se informacijsko komunikacijske tehnologije, multikulturalnosti in trajnostnega razvoja v času, ko sta za posameznika, podjetja in družbo pomembni kompetenci podjetnost in samoiniciativnost, morajo prepoznati tako posamezniki, kot delodajalci in gospodarska združenja.

 

Izjava ga. Matejke Polak:

Začetni tečaj angleškega jezika

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je poleg vseh programov za dijake in odrasle letos ponujala tudi angleščino za odrasle, starejše od 45 let. V času mojega osnovnošolskega izobraževanja smo imeli le možnost učenja nemškega jezika. Ker dandanes uporabljamo vse več elektronskih naprav, gledamo različne televizijske programe, ki so v angleškem jeziku, sem se odločila, da se udeležim ponujenega izobraževanja.  Že na začetku, ko smo prejeli gradivo, sem se spraševala, ali bom to sploh zmogla.  Ob pomoči profesorice Liljane Kosič je učenje angleščine potekalo po korakih in z veliko smeha udeleženk, saj smo bile same začetnice. Po nekaj tednih nam je že uspevalo in naš besedni zaklad angleškega jezika se je bogatil. Jeseni bomo s polno mero dobre volje in zanimanja nadaljevale s tečajem.

Matejka Polak, Vrtec Stročja vas

 

 

Attachments:
Download this file (urnik_anglescina_1_skupina.pdf)Urnik angleščina - 1. skupina[Urnik angleščina - 1. skupina]303 kB
Download this file (urnik_komunikacija_1_skupina.pdf)Urnik komunikacija - 1. skupina[Urnik komunikacija - 1. skupina]304 kB
Download this file (urnik_komunikacija_2_skupina.pdf)Urnik angleščina - 2. skupina[Urnik angleščina - 2. skupina]307 kB
Download this file (urnik_komunikacija_2_skupina_.pdf)Urnik komunikacija - 2. skupina[Urnik komunikacija - 2. skupina]307 kB
Download this file (urnik_RPO.pdf)Urnik RPO[Urnik RPO]301 kB

logo

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer | +386 (0)2 58 58 700 | gfml@gfml.si