Kontakt

izobrazevanje.odraslih@gfml.si
02 58 58 710

Sledite nam

Info

Za vse dodatne informacije nas prosim kontaktirajte. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Z veseljem sporočamo, da smo bili kot projektni partner izbrani na javnem razpisu za neformalna izobraževanja za odrasle na področju digitalnih kompetenc.

Financerja projekta

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo digitalno preobrazbo in Evropska unija, iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027, specifični cilj 1.2. »Izkoriščanje prednosti digitalizacije za državljane, podjetja, raziskovalne organizacije in javne organe«.

Trajanje projekta

7.6. 2024 – 31. 10. 2025

Namen projekta

Namen projekta je izvajanje programov neformalnega izobraževanja za pridobivanje osnovnih in naprednih digitalnih kompetenc prebivalcev Republike Slovenije starih 30 let in več. Z udeležbo na izobraževanjih, udeleženci krepijo zavesti o prednostih uporabe digitalnih orodij za življenje posameznika in družbo kot celoto ter krepijo zaupanje v digitalne tehnologije, razumevanje digitalnih tehnologij ter njihove odgovorne in varne uporabe.

V okviru projekta izvajamo 10-urne programe, ki pokrivajo digitalne kompetence na 5-ih ključnih področjih kot jih opredeljuje Digitalni okvir za državljane Dig Comp 2.2:

  • informacijska in podatkovna pismenost,
  • komuniciranje in sodelovanje v okviru digitalnih tehnologij,
  • ustvarjanje digitalnih vsebin,
  • varnost in
  • kompetence reševanja problemov.

Ciljna skupina

V programe se lahko vključijo vsi odrasli prebivalci RS brez digitalnih kompetenc ali z že osvojenimi digitalnimi kompetencami, ki so stari 30 let ali več.

Rezultati projekta

Skupaj s konzorcijskimi partnerji bomo izvedli 254 programov, v katere bomo vključili vsaj 2540 udeležencev.

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer načrtujemo v letih 2024 in 2025 izvedbo 6 programov, od tega 4 na osnovnem in 2 na naprednem nivoju.

Projektni partnerji

Cene Štupar – CILJ (vodilni partner), Andragoški zavod Maribor, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona, Ljudska univerza Celje, Ljudska univerza Ravne na Koroškem, Ljudska univerza Sežana, Micro Team, Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje, Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj

Vsa izobraževanja so za udeležence brezplačna.

Več o programu Evropske kohezijske politike 2021-2027 in aktualnih projektih je na voljo na povezavi.

Informacije o izobraževanjih in prostih terminih bomo sproti objavljali na našem spletnem mestu in na socialnih omrežjih zavoda s ključniki #EUsredstva #evropskasredstva in #digiSI.

VEČ INFORMACIJ:

Uroš Koštric

Organizator izobraževanja odraslih

02 58 58 710

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 IFEEL 1LOGOTIPI MINISTRSTVA 4 1SL Co fundedbytheEU RGB POS 1

 

logo

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer | +386 (0)2 58 58 700 | gfml@gfml.si